Call us today: +30 6977094696
Amorgós, GR 24 C

Σχετικά με μας

Στο νησί του Απέραντου Γαλάζιου

Ανακαλύψτε το όνειρο

Ζήστε την εμπειρία

ΝΟΜΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ

Στο γραφείο Realamorgos , είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι συνεχίζουμε να είμαστε το μεσιτικό γραφείο επιλογής για τους ανθρώπους που αναζητούν ακίνητα στα νησιά της Αμοργού και στις Μικρές Κυκλάδες.

Αν ψάχνετε για το καλύτερο ακίνητο στην Αμοργό και στις Μικρές Κυκλάδες, το Nomikos Nikolaos Real Estate είναι εδώ για να σας βοηθήσει, έχοντας επιλογές για το ιδανικό ακίνητο (βίλες, εξοχικές κατοικίες, διαμερίσματα, αρχοντικές κατοικίες, μονοκατοικίες, έργα ανακαίνισης, νεόδμητα σπίτια, εκτός σχεδίου αναπτύξεις, οικοδομικά οικόπεδα και εμπορικά ακίνητα, στο νησί της Αμοργού και στις Μικρές Κυκλάδες). Περιηγηθείτε στο εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο των ακινήτων μας προς πώληση κι ό,τι κι αν ψάχνετε, θα προσπαθήσουμε να βρούμε το τέλειο ακίνητο για εσάς.

Η εταιρεία Nomikos Nikolaos Real Estate αποτελείται από ειδικούς μεσίτες που διαχειρίζονται οικιστικά και εμπορικά ακίνητα στο νησί της Αμοργού στην Ελλάδα.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα των κατασκευών, της αδειοδότησης κτιρίων και των ανακαινίσεων.

Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, η εταιρεία μας εγγυάται:

  • Σοβαρότητα
  • Ικανότητα
  • Συνέπεια
  • Χαμηλό κόστος
  • Ικανοποιημένοι πελάτες

Επίσης, διαθέτουμε νομικό και φορολογικό τμήμα, προκειμένου να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να ολοκληρώσουν μια συναλλαγή ακινήτων στην Ελλάδα, διεκπεραιώνοντας όλες τις διαδικασίες, ώστε να επωφεληθούν από την ελληνική νομοθεσία, αποφεύγοντας κάθε είδους γραφειοκρατία.

Για όσους ενδιαφέρονται να συνδυάσουν ένα ακίνητο στην Ελλάδα, με μια 5ετή ευρωπαϊκή άδεια παραμονής (Golden Visa), η εταιρεία μας, έχει τη γνώση να κάνει μια μοναδική προσφορά για μια ευρωπαϊκή άδεια παραμονής, που ξεκινά από μόλις 250.000 € ανά άτομο.

ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΜΟΡΓΟΥ

Αμοργός(ελληνικά: Αμοργός) είναι το ανατολικότερο νησί του ελληνικού νησιωτικού συμπλέγματος των Κυκλάδων και το πλησιέστερο νησί στο γειτονικό νησιωτικό σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων. Μαζί με διάφορα γειτονικά νησάκια, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι το νησί Νικουριά, αποτελούν το δήμο Αμοργού, ο οποίος έχει έκταση 126,346 τετραγωνικά χιλιόμετρα (48,782 τετραγωνικά μίλια) και πληθυσμό 1.973 κατοίκους (απογραφή 2011).

Λόγω της θέσης της Αμοργού απέναντι από τις αρχαίες παραλίες των επτανησιακών πόλεων, όπως ο Μίλητος, η Αλικαρνασσός και η Έφεσος, έγινε ένα από τα πρώτα μέρη από τα οποία οι Ίωνες πέρασαν στα νησιά των Κυκλάδων και στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, η Αμοργός ήταν επίσης γνωστή ως Υπέρεια, Πατάγυ ή Πλατάγυ, Παγκάλι, Ψυχία και Καρκίσια.

Η Αμοργός διαθέτει πολλά απομεινάρια αρχαίων πολιτισμών. Την εποχή της αρχαϊκής Ελλάδας υπήρχαν τρεις ανεξάρτητες πόλεις-κράτη. Πιστεύεται ότι είχαν αυτόνομα συντάγματα αλλά το ίδιο νόμισμα. Η Αμοργός διακρίνεται για το μέγεθος και την ποιότητα των τειχών που περιβάλλουν την πόλη της Αρκεσίνης, για τους αρχαίους πύργους των οποίων τα λείψανα είναι διάσπαρτα σε όλο το νησί, για τους αρχαίους τάφους, τα λίθινα εργαλεία, τις επιγραφές, τα αγγεία και άλλες αρχαιότητες.

Πρώιμη Κυκλαδική περίοδος

Ειδώλιο Δοκαθισμάτων, Πρωτοκυκλαδική ΙΙ, φάση Σύρου (2800-2300 π.Χ.). Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή

Σχεδόν δώδεκα ξεχωριστά κατοικημένα κέντρα είναι γνωστά κατά την περίοδο αυτή. Από την Αμοργό προέρχονται πολλά διάσημα κυκλαδίτικα ειδώλια. Τα ειδώλια σε στυλ “Δοκαθισμάτων” βρέθηκαν αρχικά εδώ. Κυκλαδικά γλυπτά είχαν ανακαλυφθεί από τα νεκροταφεία της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Παύλου, των Δοκαθισμάτων, του Κάπρου, της Καψάλας, της Νικουρίας και του Σταυρού.

Τα “κυκλαδικά ειδώλια της Καψάλας”, που χρονολογούνται γύρω στο 2700 π.Χ., πήραν το όνομά τους από έναν τόπο εύρεσης στην Αμοργό. Πρόκειται για τον αρχαιότερο από τους “κανονικούς τύπους” – μια ξαπλωμένη γυναίκα με διπλωμένα χέρια. Τείνουν να έχουν λεπτές και επιμήκεις αναλογίες. Αυτή τη στιγμή, ανατομικά χαρακτηριστικά όπως τα χέρια μοντελοποιούνται τρισδιάστατα. Στους μεταγενέστερους τύπους, οι γλύπτες τείνουν να αποδίδουν αυτό το χαρακτηριστικό με χαραγμένες γραμμές.

Τα “κυκλαδικά ειδώλια Δοκαθισμάτων” χρονολογούνται από μια κάπως μεταγενέστερη περίοδο, το 2400-2100 π.Χ.. Σε σύγκριση με τα αγαλματίδια του τύπου Spedos -του πιο κοινού και διάσημου τύπου ειδωλίων που χαρακτηρίζονται από λεπτοδουλεμένα και κάπως στρογγυλεμένα σχήματα- τα αγαλματίδια του τύπου Dokathismata τείνουν να έχουν πιο λεπτή και μερικές φορές γωνιώδη σιλουέτα.

Κλασική περίοδος

Μέρος του νησιού ονομάζεται Άσπις, όπου βρισκόταν ο αρχαίος ναός της θεάς Αφροδίτης.

Περίπου το 630 π.Χ., ο ποιητής Σεμονίδης ηγήθηκε της ίδρυσης μιας σαμιακής αποικίας στην Αμοργό. Ο Περίπλους του Ψευδο-Σκύλα αναφέρει την Τρίπολη. Με το πέρασμα του χρόνου, το όνομα του νησιού άλλαξε σε Αμολγκόν και Αμούργον. Τον 5ο αιώνα, ο επίσκοπος Θεόδωρος, ο οποίος συμμετείχε σε σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη, υπέγραψε ως επίσκοπος των Παρίων, των Σιφνίων και των Αμουλγίων. Ήταν γνωστή ως Yamurgi κατά τη διάρκεια της οθωμανικής κυριαρχίας μεταξύ 1566-1829.

Στις 9 Ιουλίου 1956, σημειώθηκε ένας πολύ μεγάλος σεισμός που προκάλεσε ένα τοπικό τσουνάμι ύψους έως και 30 μέτρων. Η δόνηση είχε μέγεθος 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ. Πενήντα τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 100 τραυματίστηκαν.

Ορόσημα

Το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας βρίσκεται στην πλαγιά του βράχου, βορειοανατολικά της Χώρας. Χτίστηκε στις αρχές της δεύτερης χιλιετίας για να προστατεύσει μια θρησκευτική εικόνα, που χρονολογείται από το έτος 812, από τους εισβολείς. Η εικόνα εκτίθεται δημόσια μέσα στο μοναστήρι. Ώρες λειτουργίας για τους επισκέπτες καθημερινά από τις 8:00 π.μ. έως τη 1:00 μ.μ. και από τις 5:00 μ.μ. έως τις 7:00 μ.μ. Οι επισκέπτες πρέπει να είναι ντυμένοι αξιοπρεπώς για να εισέλθουν. Οι άντρες πρέπει να φορούν μακριά παντελόνια και οι γυναίκες φούστα, φόρεμα μέχρι το γόνατο και όχι παντελόνια. Από τον Ιούλιο του 2012, το μοναστήρι είναι ενεργό και στεγάζει τρεις μοναχούς που ασκούνται.

Ο τουρισμός αυξάνεται με αργούς ρυθμούς, αν και τα χαρακτηριστικά του νησιού εμποδίζουν τον μαζικό τουρισμό. Το νησί είναι προσβάσιμο μόνο με πλοίο. Τα 3 κύρια σημεία τουριστικών καταλυμάτων είναι τα Κατάπολα, η Αιγιάλη και η Χώρα. Τα πεζοπορικά μονοπάτια είναι σχετικά καλά συντηρημένα. Άλλες δραστηριότητες είναι οι καταδύσεις, οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την ευεξία και οι παραλίες (αν και δεν είναι το κύριο αξιοθέατο του νησιού σε σύγκριση με άλλα ελληνικά νησιά).